'
    

Zoek op naam, auteur, ISBN

Zoek op thema

  

prijs: € 19,99
Plaats in  

Eten met geweten

Verrassende verse vegetarische gerechten voor vier seizoenen op een bedje van vegetarische filosofie
Hein Stufkens, Arjan Houwaart, Roosje Houwaart
 
Steeds meer mensen willen gezond en dier- en milieuvriendelijk eten. Dit boek biedt eenvoudige en smakelijke alternatieven voor de vertrouwde aardappelen-groente-en-vlees formule. Het laat op speelse wijze zien dat de mensheid al eeuwenlang en in alle culturen en godsdiensten worstelt met het conflict tussen enerzijds het geweten dat om mededogen met de dieren vraagt en anderzijds die lekkere trek in een biefstukje. Helaas sloeg de balans vaak door.
Intussen is het glashelder dat de voedselvoorziening voor de groeiende wereldbevolking eist dat we ophouden zoveel vruchtbaar land te gebruiken om rundvlees te kweken of veevoer te verbouwen. En dat het klimaat enorm op zou knappen als de bio-industrie verboden zou worden en de hoeveelheid uitlaatgassen van koeien zou worden gedecimeerd. Ook omwille van de aarde en de volgende generaties is het devies dus: eten met geweten!

 


ISBN: 9789089723314 • hardcover •  druk: 1 •  444 pagina's
Rubriek: Vegetarische kookboeken • uitgever: Abdij Van Berne, Uitgeverij

 

Deel dit boek